Профспілка АТ Херсонгаз звернулася до уповноваженого Верховної Ради України за прав людини

Новини компанії

Профспілка АТ Херсонгаз від імені усього колективу підприємства звернулася до уповноваженого Верховної Ради України за прав людини Денисової Л.Л. з проханням захистити трудові та соціальні інтереси працівників.

Протягом 2017-18 років на підприємстві постійно погіршується фінансова ситуація через занадто низький тариф на розподіл газу.

Підприємство неодноразово зверталося до органів влади, проте ситуація настільки критична, що загрожує виникненням реальних непередбачуваних аварійних ситуацій. Через наднизьку заробітну плату підприємство втратило майже 40% працівників, і це не тільки працівники робітничих професій, а й спеціалісти газової галузі середньої ланки, які мають фахову освіту.

Через несвоєчасний перегляд тарифу НКРЕКП, Товариство не забезпечене належним фінансуванням на покриття фактичних витрат затверджених структурою тарифу на транспортування природного газу розподільними трубопроводами, що просто фізично унеможливлює виконання робіт з підтримки в належному стані газової системи області.

Наступним кроком буде зупинка роботи аварійної служби через катастрофічну нестачу кадрів та обладнання для виконання аварійних робіт.

«З 01 січня 2017 року для АТ «Херсонгаз» тариф на послуги розподілу природного газу знижено з 728 грн. за 1000 куб.м. до 600,20 грн. за 1000 куб.м. З боку Товариства неодноразово надавались розрахунки для перегляду тарифу, але на теперішній час НКРЕКП не вжито жодних дій, – зазначається у звернені колектива до уповноваженого Верховної Ради України.