Борги за комунальні послуги будуть автоматично списувати з банківських рахунків божників

Головні події

Міністерством юстиції України наказом № 1061/5 від 23.03.2021 дозволено державним і приватним виконавцям накладати арешт на рахунки боржників за комунальні послуги, а банкам – автоматично списувати кошти з таких арештованих рахунків.

Таким чином, щомісяця постачальник послуги надає актуальну інформацію до банківської установи не тільки про суму до оплати за послугу, але і про заборгованість.

В разі не погашення суми боргу, або не звернення до відповідної комунальної структури для актуалізації інформації і продовження накопичення боргу – питання передається до суду, а далі державному або приватному виконавцю.

Виконавець у свою чергу, в разі невиконання рішення суду протягом 10 днів, вносить боржника в систему автоматичного списання боргів з банківських рахунків боржника, але вже із врахуванням судових витрат та витрат роботи виконавця.

Постачальник послуги на внесення інформації до державної системи не впливає.

У зв’язку із цим АТ Херсонгаз звертається до усіх споживачів із проханням своєчасно та у повному обсязі сплачувати за спожиті послуги, щоб не накопичувати заборгованість і не доводити справу до суду.

Оплата вартості послуги з розподілу природного газу здійснюється Споживачем, який є побутовим (населення), до 20 числа (включно) місяця, в якому надаються послуги з розподілу природного газу. Наприклад: у січні необхідно сплатили за січень, у лютому за лютий і так далі.

Перерахунок за показниками та оплатами за розподіл (транспортування) газу користувачі особистого кабінету АТ Херсонгаз можуть здійснити через вкладку “Послугу” на своїй сторінці особистого кабінету АТ Херсонгаз.

Якщо ви не зареєстрований користувач, рекомендуємо вам звернутися до найближчого пункту обслуговування споживачів із паспортом, кодом власника особового рахунку та квитанціями на сплату із вказаними показниками лічильника або помісячними фото лічильника за відповідний період, коли необхідно здійснити звіряння.