Мешканець Скадовська побудував кафе на газопроводі середнього тиску – АТ Херсонгаз вимагає демонтажу

Новини компанії

АТ «Херсонгаз» під час планового обстеження газопроводів в м. Скадовськ по вул. Мангубінська у лютому 2018 року було виявлено факт капітального будівництва додаткових площ з закладанням фундаменту до існуючого об’єкта: “Тимчасова споруда кафе “Шарк” за адресою м. Скадовськ вул. Мангубінська, 2, без погодження робіт із порушенням розділу V Правил безпеки систем газопостачання.

Будівництво було розпочато на підставі комплексної схеми, затвердженої рішенням виконавчого комітету Скадовської міської ради, і спочатку здійснювалось відповідно до Паспорту прив’язки тимчасової споруди для ведення підприємницької діяльності виданого відділом містобудування Скадовської міської ради. Але, згодом, власник приміщення вирішив “збільшити прибутки” та, не звертаючи уваги на численні приписи та попередження – залив газопровід середнього тиску бетоном та добудував своє кафе майже на половину більше, порушивши охоронну зону газопроводу, спричинивши загрозу для забезпечення газом майже 300 мешканців багатоквартирного будинку по вулиці Мангубінська.

Оскільки на сьогодні фізична особа-підприємець Саркісян А. М. відмовляється здійснити демонтаж тимчасової споруди кафе “Шарк” за адресою: м. Скадовськ, вул. Мангубінська, 2, не розуміючи, що перешкоджає здійснювати експлуатації газопроводу, як об’єкту підвищеної небезпеки, АТ Херсонгаз звернулося до суду із вимогами про терміновий демонтаж.

Довідка: Охоронна зона об’єктів газорозподільної системи – територія, обмежена умовними лініями уздовж наземних, надземних і підземних газопроводів та їх споруд по обидва боки від крайніх елементів конструкції розподільчих газопроводів та по периметру наземних споруд на визначеній відстані, на якій обмежується провадження господарської та іншої діяльності /п. 2.1 розділу ІІ Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України “Про затвердження Правил безпеки систем газопостачання”, № 285, від 15.05.15.