Споживачам, які використовують газові опалювальні прилади!

Новини компанії

Перед початком опалювального періоду АТ Херсонгаз нагадує усім споживачам, які використовують газові опалювальні прилади про суворе дотримання правил безпечного користування газом у побуті та необхідність проведення технічного обслуговування газових приладів та димовентиляційних каналів.
Для цього, споживач може звернутися до будь-якої спеціалізованої організації, яка має відповідні дозвільні документи державного зразка, на виконання даних робіт.
Також, нагадуємо про неприпустимість самовільного втручання у газову систему та заборону користування бездимохідними газовими проточними водонагрівачами та опалювальними приладами.
При відчутті запаху газу в будь-якому приміщенні слід виконати наступні дії:
-негайно організувати провітрювання або протяг;
-перекрити усі крани до газових приладів у квартирі (у приватному будинку слід перекрити кран на вводі в будинок);
-в жодному разі не користуватися електричними приладами, не вмикати та не вимикати світло, не палити та не користуватися приладами відкритого вогню (наприклад запальничкою).
-не користуватися мобільним або стаціонарному телефоном у будь-якому приміщені оселі;
-не виконувати ремонтні роботи самостійно і не намагатися полагодити систему газопостачання квартири/ будинку/ під’їзду тощо;
-повідомити про випадок інших осіб;
-повідомити Аварійно-диспетчерську службу 104 — цілодобово!
Аварійно-диспетчерська служба АТ Херсонгаз створена для локалізації і ліквідації виключно аварійних випадків у системі газопостачання, і не виконує ремонт і налагоджування приладів.
Відновлення розподілу (постачання) природного газу виконується АТ Херсонгаз через оформлення споживачем замовлення у Сервісному центрі (довідки за телефонами: 35-47-62,35-47-63, 050 318 52 42). Також, споживач має змогу замовити у сервісному центрі і сам ремонт газових приладів.
Іноді споживачі, які бажають “економити” газ спокушаються на пропозиції різних осіб з формулюванням “я працюю у Херсонгазі, усе вирішемо”, або “я зроблю так, що ніхто не дізнається”, але все таємне стає наявним.
Наприклад, “зекономити” газ через втручання у роботу газового лічильника або підробку пломб коштуватиме власнику будівлі від 30 до 100 тис грн відшкодування завданих збитків.
Підключити газопостачання прихованим способом через приєднання до вузла вводу або розподільчого газопроводу – від 100 до 250 тис грн.
У будь якому випадку, відшкодовувати збитки буде власник будівлі, виправдовування що, це зробили родичі або квартиранти, не знімає відповідальності з власника приміщення, а затягування вирішення питання, або уникання від спілкування із представниками газової служби призведе до судового позову та арешту майна, що збільшить суму відкошування збитків майже наполовину.
Шановні споживачі природного газу, “економити” газ незаконними способами – дуже дорого, дешевше споживати стільки газу, за скільки споживач має змогу сплатити та своєчасно надавати реальні показники лічильника, не втручаючись у його роботу.
Безпечного та безаварійного споживання вам, з повагою АТ Херсонгаз.