Мешканці кількох багатоповерхівок у Херсоні за добу тричі повідомляли про запах газу у під’їзді

Новини компанії

Нещодавні події із аварією на Позняках у м. Київ сколихнули громадськість.
Не оминула ситуація і Херсонщину, підвищивши свідомість споживачів — мешканці багатоповерхівок стали більш відповідально відноситися до своєї внутрішньобудинкової системи газопостачання.
Так, за останні два тижні до аварійної служби АТ Херсонгаз надійшло 9 заявок від мешканців багатоповерхівок про запах газу у під’їзді, чи біля стоякових кранів, з яких дві заявки були з м. Олешки і одна – з м.Нова Каховка.
Тільки за добу в обласному центрі свідомі мешканці багатоповерхівок тричі викликали аварійну службу на запах газу у під’їзді.
Гарантією безпечного використання газу у побуті було і є своєчасне та регулярне технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, яке має бути забезпечене власниками, управителем будинку чи керуючою компанією. Відповідно до Закону України « Про житлово-комунальні послуги” (п.3 ч.1 ст.14 ) та Правил безпеки систем газопостачання ( пункт 5.4 розділу V) технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель, комунально-побутових об’єктів невиробничого характеру здійснюється на договірних засадах.
До будинків та споруд, не забезпечених договорами про обслуговування внутрішньобудинкових мереж не може бути надано розподіл газу ( ПБСГ пункт 5.7 розділу V).
Внутрішньобудинкові газові мережі мають бути під постійним та регулярним контролем, з метою запобігання аварійних випадків із непередбачуваними наслідками.
Звертаємо увагу голів ОСББ, управителів, керуючих багатоквартирними будинками як умога скоріше укласти оговори на технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж.