Офіційний коментар Акціонерного товариства Херсонгаз щодо заборгованості перед ТОВ Оператор ГТС України

Головні події

Акціонерне товариство Херсонгаз надає офіційний коментар щодо заборгованості перед ТОВ Оператор ГТС України в сумі 29 млн грн, оприлюднену на сайті оператора ТОВ Оператор ГТС України від 24.05.2021.

Станом на 01.05.2021 по Херсонській області загальний борг споживачів за транспортування газу складає понад 62 млн грн.

Левову частку 32,7 млн грн займають теплопостачальні та теплогенеруючі компанії, що у свою чергу вже сьогодні ставить під загрозу початок майбутнього опалювального сезону.

Населення, у свою чергу, заборгувало за розподіл газу 29,5 млн грн.

Найбільшими боржниками є, млн грн:

м. Херсон – 12,3

м. Нова Каховка – 3,5

Каховський район – 3,1

Олешківський район – 2,3

Генічеський район – 1,007

Скадовський район – 1,6

У подальшому, в разі продовження накопичення заборгованості, складається загроза у своєчасному проведення ремонтних робіт, обстеженні газових мереж та роботі аварійної служби, що вкрай негативно впливатиме на період, коли розпочнеться опалювальний сезон і розбір газу збільшиться у кілька разів.

АТ Херсонгаз постійно нагадує усім категоріям споживачів про необхідність у повній мірі розраховуватися за отримані послуги з метою подальшого забезпечення безперебійного та безаварійного транспортування газу, але, нажаль, ситуація не змінюється.

Звертаємося до усіх споживачів із проханням терміново погасити заборгованість для уникнення негативний ситуації із безперебійним розподілом природного газу по області.

Газ – це комунальна але економічно обрахована послуга, яку треба споживати розумно та економно.