Роз’яснювальну роботу мають проводити реальні, а не сумнівні спеціалісти

Головні події

Останніми дням надто багато неправдивих суджень розповсюджуються у соціальних мережах, деяких ЗМІ, сумнівні експерти коментують питання газу геть не розуміючись на них.
Товариство Херсонгаз категорично засуджує такі дії. У такій складній економічній ситуації в Країни, недбалі висловлення від представників політичних сил, а надто керівників різних органів влади просто неприпустимі.
Дуже прикро, що деякі споживачі безапеляційно вірять у виступи так званих “експертів” на телеканалах та у соціальних мережах, надалі не розуміючи, наскільки глибоко їх вводять в оману, популістськими висловленнями.
Сьогодні необхідно проводити масштабну роз’яснювальну роботу серед споживачів, а не змагатися у рейтингах в Youtube та у Facebook. Дуже прикро, що це здійснюють тільки газопостачальні підприємства та оператори ГРМ, на основі діючих нормативних актів.
Закликаємо споживачів природного газу, в разі виникнення питань щодо транспортування газу, звертатися до офіційних джерел інформації, які базуються виключно на нормативних документах, а не до “сумнівних” спеціалістів-популістів.
Для консультацій щодо розподілу газу споживачі Херсонської області можуть звертатися до усіх відділень АТ Херсонгаз в області, переглянути стан рахунків можна в особистому кабінеті споживача природного газу, за телефоном колцентру 31-65-55.
З січня 2020 року плата за розподіл природного газу для споживачів визначається окремо від вартості газу, звертаємо увагу: плата за послуги розподілу природного газу не є НІ новим, НІ додатковим платежем.
Послуги розподілу природного газу завжди сплачувались побутовими споживачами у складі кінцевого платежу за природний газ. За рахунок цих коштів забезпечується робота газових мереж, експлуатація газового обладнання, підтримується цілодобова робота аварійних служб.
У 2020 році споживачі сплачують ВИКЛЮЧНО за послуги, які отримають протягом 2020 року. Оплата здійснюється рівними частинами кожного місяця та дозволяє суттєво зменшити платіж в опалювальний період.
За умови будь-яких змін у діючому законодавстві, оператор ГРМ (АТ Херсонгаз) у першу чергу повідомить про це споживачів, офіційним повідомленням із посиланням на усі нормативні документи.