Борги населення за послугу розподілу газу на деокупованій Херсонщині продовжують зростати

Головні події

Акціонерне товариство Херсонгаз забезпечує 152 тис. споживачів на деокупованій території Херсонщини стабільним розподілом газу, не дивлячись на надскладну безпекову ситуацію регіоні, через обстріли ворожої російської армії, фахівці товариства працюють у бойових умовах.

Щодня товариство потребує палива, витратних матеріалів, залучення техніки для відновлення пошкоджених мереж.

Усі ремонтні роботи, утримання працівників та процеси обслуговування газової мережі на деокупованій Херсонщині проводяться виключно за рахунок коштів, які надходять від оплат споживачів за послугу розподілу природного газу.

Заборгованість населення за послугу розподілу природного газу на 01.12.203 вже перевищує 177 млн гривень, у порівнянні, з 01.11.23 – вона збільшилася на понад 6 млн. гривень.

Заборгованість за послугу розподілу природного газу мають понад 128 тис. споживачів.

Серед них, понад 47 тис споживачів мають заборгованість понад 1000 грн, понад 8 тис споживачів – більше 5000 грн.

Окремо слід зазначити, що більше 85 тис. споживачів – мають заборгованість, яка склалася до лютого 2022року.

Боржники отримують послугу розподілу природного газу та споживають його, вважаючи, що оплачувати має хтось інший або сподіваються, що заборгованість «якимось чином» буде списано.

Але розподіл природного газу – це не безкоштовна послуга, за неї треба сплачувати, як і за будь-який придбаний товар/отриману послугу, і по інакшому бути не може.

Херсонгаз звертається до усіх споживачів із закликом сплатити борги за послугу розподілу природного газу для подальшого забезпечення сталого газопостачання та безпроблемного проходження опалювального сезону. Закликаємо, не використовувати важке сьогодення у державі, як виправдання за несплату послуг та накопичення боргів.

Щиро дякуємо усім споживачам, які сплачують за послугу розподілу природного газу.