Борг споживачів за розподіл природного газу за місяць збільшився на майже 5,5 млн грн

Новини компанії

На деокупованій території Херсонщини акціонерне товариство Херсонгаз щодня забезпечує понад  150 тис. споживачів стабільним розподілом газу, не дивлячись на надскладну безпекову ситуацію регіоні та постійні обстріли.

 Щоденна кропітка робота товариства  потребує великої кількості ресурсів: паливо, витратні матеріали, техніка, залучення фахівців і роботи проводяться виключно за кошти, отримані від оплат споживачів за послугу розподілу природного газу.

Процеси обслуговування газової мережі (підтримка тиску, перевірки щільності, забезпечення протикорозійного захисту підземних газопроводів, обслуговування розподільчого обладнання тощо) також проводяться виключно за рахунок коштів, які надходять від оплат за послугу розподілу природного газу.

Заборгованість населення (деокуповані території) за послугу розподілу природного газу на 01.04.2024 перевищила 196 млн гривень, у порівнянні, з 01.03.24 – вона збільшилася майже на 5,5 млн. гривень. І значна  кількість боржників мають заборгованість з 2021 року.

Для подальшого забезпечення сталого газопостачання та можливості оперативно ліквідовувати наслідки пошкоджень після щоденних обстрілів, Херсонгаз звертається до усіх споживачів із закликом сплачувати за послугу розподілу природного газу та розпочати погашення заборгованості.

Також нагадуємо, що усі питання щодо розподілу природного газу, вирішуються виключно через віддалені способи спілкування. Можливі варіанти звернень знаходяться за посиланням

Для власної безпеки, закликаємо споживачів НЕ відвідувати товариство особисто, на сьогодні прийом громадян тимчасово не проводиться.