Борг споживачів за розподіл природного газу на 01.03.24 становить 191 млн грн

Головні події

На деокупованій території Херсонщини акціонерне товариство Херсонгаз щодня забезпечує 152 тис. споживачів стабільним розподілом газу, не дивлячись на надскладну безпекову ситуацію регіоні та постійні обстріли.

Тільки за минулий місяця на території правобережної частини Херсонської області усунуто 173 масштабні пошкодження газових мереж. Така робота потребує великої кількості ресурсів: паливо, витратні матеріали, техніка, залучення фахівців і роботи проводяться виключно за кошти, отримані від оплат споживачів за послугу розподілу природног газу.

Значних витрат також потребують процеси обслуговування газової мережі (підтримка тиску, перевірки щільності, забезпечення протикорозійного захисту підземних газопроводів, обслуговування розподільчого обладнання тощо) на деокупованій Херсонщині і вони також проводяться виключно за рахунок коштів, які надходять від оплат за послугу розподілу природного газу.

Заборгованість населення (деокуповані території) за послугу розподілу природного газу на 01.03.2024 перевищила 191 млн гривень, у порівнянні, з 01.02.24 – вона збільшилася майже на 5 млн. гривень.

Досить велика кількість боржників мають заборгованість з 2021 року, яка вже перевищує 5 тис грн.

Для подальшого забезпечення сталого газопостачання та можливості оперативно ліквідовувати наслідки пошкоджень після щоденних обстрілів, Херсонгаз звертається до усіх споживачів із закликом сплачувати за послугу розподілу природного газу та розпочати погашення заборгованості.

Також нагадуємо, що усі питання щодо розподілу природного газу, вирішуються виключно через віддалені способи спілкування. Можливі варіанти звернень знаходяться за посиланням

Для власної безпеки, закликаємо споживачів НЕ відвідувати товариство особисто, на сьогодні прийом громадян тимчасово не проводиться.