На Херсонщині щомісячний рівень сплати за транспортування (розподіл) газу зменшився на половину

Головні події


Рівень розрахунків за транспортування газу з початку оголошення карантину на Херсонщині різко впав більше ніж на половину.
Так, з нарахованих 15 млн грн за березень поточного року сплачено менше 7 млн грн, при цьому працівники АТ Херсонгаз щодня, не дивлячись на складнощі у роботі громадського транспорту та соціальне становище у суспільстві, виходять на роботу для забезпечення безперебійного та безаварійного газопостачання.
Херсонці, перебуваючи на карантині, продовжують цілодобово отримувати послугу проте, на жаль, не всі сумлінно сплачують за її отримання.
Працівники товариства продовжують ремонтувати та технічно обслуговувати газопроводи, оперативно ліквідують витоки газу. Спеціалісти усіх ланок здійснюють роботу із споживачами у дистанційному режимі через усі можливі технічні засоби: не припиняється робота гарячої телефонної ліні, прийому показників лічильника, консультації споживачам.
Також АТ Херсонгаз не нараховуватиме на час карантину пені та штрафні санкції за прострочену оплату.
Проте для подальшої роботи майже двотисячного колективу, який цілодобово забезпечує обслуговування газової системи області, необхідні кошти на обслуговування системи та оплати праці газівників.
Якщо протягом місяця ситуація з оплатами за розподіл газу не покращиться, товариство вимушене буде відправити більшу частину працівників у вимушені відпустки (що у свою чергу може значно вплинути на технічний стан газових мереж) та не буде в змозі сплатити податки до бюджету.
Акціонерне товариство Херсонгаз закликає споживачів природного газу, своєчасно та сумлінно сплачувати за послуги з транспортування газу для подальшого забезпечення безаварійного та безперебійного газопостачання.