Оприлюднення результатів роботи комісії з визначення причини нещасного випадку у м. Каховка, пов’язаного із використанням газу у побуті

Новини компанії


Комісією, призначеною Головним управлінням Держпраці у Херсонській області, у складі представників: ГУ Держпраці у Херсонській області, Миколаївської філії ДП “Чорноморський ЕТЦ”, відділу міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла Каховської міської ради, АТ “Херсонгаз”, встановлено причини нещасного випадку у м. Каховка, пов’язаного із використанням газу у побуті.
За результатами розслідування причин виникнення аварії, пов’язаної з використанням газу в побуті, яка сталася 19.02.2021 в одному з житлових будинків в м. Каховка, встановлено: “Організаційними та технічними причинами аварії є займання газоповітріної суміші по причині витоку газу та у зв’язку з неналежною експлуатацією газового конвектору власником.”.
Тобто власником не забезпечено технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання на договірних засадах, що є порушенням Правил безпеки систем газопостачання.
Шановні споживачі, АТ Херсонгаз вкотре наголошує про необхідність проведення періодичного технічного обслуговування та своєчасного кваліфікованого ремонту газовикористовуючого обладнання згідно вимог Правил безпеки.

Увага! Технічне обслуговування та ремонт газовикористовуючого обладнання мають право виконувати виключно суб’єкти господарювання, які мають відповідні дозвільні документи, на договірних засадах (на підставі офіційного договору, укладеного з власником будинку).