Херсонці нарощують катастрофічні борги – АТ Херсонгаз вимушено звернутися до примусового стягнення

Головні події

Херсонці нарощують катастрофічні борги – АТ Херсонгаз вимушено звернутися до примусового стягнення

Станом на 01.07.2021 мешканці Херсонщини продовжують не сплачувати за комунальні послуги, дуже часто прикриваючись карантинними заходами.

На сьогодні заборгованість населення за розподіл газу становить понад 35 млн грн. Серед них злісні неплатники, яких майже 90 тис осіб, мають загальний борг на суму понад 24 млн грн.

Такі катастрофічні борги складають серйозну загрозу для стабільної роботи газового господарства області, надто перед початком нового опалювального сезону.

У зв’язку з цим, акціонерне товариство Херсонгаз, починаючи з 20 липня вимушене звернутися до суду для примусового стягнення заборгованості.

Для кожного боржника це означатиме, що крім самої заборгованості він має сплатити судові витрати, інфляційні збитки, три відсотки річних та пеню, розмір якої встановлено Типовим договором на розподіл газу, що у підсумку може навіть перевищити саму суму заборгованості.

Якщо борг та судові витрати не будуть сплачені протягом 10 днів, справа надійде до судових виконавців. Після набрання чинності рішенням суду при примусовому виконанні державною виконавчою службою стягується з боржника виконавчий збір в розмірі 10 % від стягнутої судом суми та витрати на проведення виконавчих дій

Надалі примусове стягнення через органи виконавчої служби призведе до опису майна, заборони виїзду за кордон, блокування банківських карток або автоматичного списання боргу з них. Відповідно до наказу Міністерства юстиції України № 1061/5 від 23.03.2021 заборгованість з будь-яких рахунків, у тому числі карткових (зарплатних, пенсійних) стягується автоматично протягом однієї години.

Отже АТ Херсонгаз звертається до усіх боржників за транспортування газу – терміново погасити заборгованість для уникнення примусових стягнень, що значно збільшить суму загальної оплати.

ГАЗ – це економічно обрахований товар, який не може надаватися у безоплатному режимі.

Нагадуємо реквізити для погашення боргу:

АТ «Херсонгаз», код ЄДРПОУ 03355353, р/р № UA053808050000000026005619739 в АТ Райффайзен Банк АВАЛЬ у м. Києві, МФО 380805.

У призначенні платежу необхідно зазначати номер особового рахунку, адресу та ПІБ власника особового рахунку.

У разі виникнення питань щодо погашення заборгованості звертатися за багатоканальним телефоном колцентру (0552) 31-65-55.