АТ Херсонгаз надає поради споживачам перед початком опалювального сезону

Новини компанії

Перед початком опалювального періоду АТ Херсонгаз нагадує усім споживачам, які використовують газові опалювальні прилади, про суворе дотримання правил безпечного користування газом у побуті та необхідність проведення технічного обслуговування газових приладів та димовентиляційних каналів.

Для цього, споживач може звернутися до будь-якої спеціалізованої організації, яка має відповідні дозвільні документи державного зразка, на виконання даних робіт. Ремонт несправного газового обладнання забезпечує споживач за власний рахунок силами спеціалізованих організації, які мають відповідні дозвільні документи державного зразка.

Відновлення розподілу (постачання) природного газу після ремонту або ліквідації порушення, виконується АТ Херсонгаз через оформлення споживачем замовлення у Сервісному центрі (довідки за телефонами: 35-47-62,35-47-63, 050 318 52 42)

Також, скориставшись всіма наведеними ресурсами, споживач має змогу замовити ремонт газових приладів

Херсонгаз надає кілька порад споживачам,як поводити себе у певних ситуаціях, які можуть виникнути під час користування природним газом:

  • споживач має стежити за роботою вимірювального засобу (лічильник газу), та, в разі його зупинки, негайно повідомити оператора ГРМ за телефоном 104. В даному випадку нарахування за порушення до споживача не застосовуватимуться. АТ Херсонгаз також може зняти лічильник газу на експертизу.
  • споживач не має права втручатися в охоронні пломби на приладах, опусках, вводах. Якщо так сталося, що пломба пошкоджена або ненавмисно зірвана – негайно телефонувати на 104. В даному випадку нарахування за порушення до споживача не застосовуватимуться. АТ Херсонгаз також може зняти лічильник газу на експертизу.
  • Споживач, за наявності інформації про крадіжки газу, втручання в газову мережу, незаконне встановлення/ заміну приладів, має повідомити про це АТ Херсонгаз за телефонами 068 874 03 15 або 104 . Адже краде один – а платять усі.

Також, нагадуємо про неприпустимість самовільного втручання у газову систему та заборону користування бездимохідними газовими проточними водонагрівачами та опалювальними приладами.

Покарання за незаконні дії все одно буде, перед законом усі рівні і рядовий споживач і міністр енергетики України.