На Херсонщині минулого року вкрали блакитного палива на 13, 5 млн грн

Головні події

16.02.2022 by firstregion.com.ua

блакитне паливо

У Херсонській області протягом минулого 2021 року виявили 2043 викрадачів газу, які в незаконний спосіб вирішили «заощадити» на блакитному паливі. Загальна сума нарахувань за необлікований природний газ склала 13,5 млн грн, повідомляють у АТ «Херсонгаз».

Але, незважаючи на високі штрафи та будь-які попередження щодо небезпеки таких дій, споживачі продовжують у шахрайський спосіб економити на блакитному паливі та втручатися у роботу газових лічильників або несанкціоновано відбирати газ. Як на гарячому упіймали газових злодіїв, читайте далі.

Хотів зекономити – натомість отримав штраф розміром у 400 тис грн. У Генічеську в нічний час працівники Херсонгазу виявили, як споживач під’єднує до регулятора гумовий шланг, який проходить через вікно у помешкання і доєднується до газового котла. Таким чином, чоловік необлікованим газом обігрівав будинок.

Аналогічна ситуація сталася і у Херсоні. Споживач на своїй території під’єднав гумовий шланг до пробкового крану, потім до газового котла для обігріву приміщення. За цей випадок порушник має сплатити штраф 150 тис грн.

«Аби зекономити на блакитному паливі, споживачі у більшості випадків звертаються до осіб, які колись мали відношення до системи газопостачання. Тому у «Херсонгаз» закликають споживачів не спокушатися на привабливі пропозиції, адже все таємне стає явним, а штрафи надто високі. До того ж, втручання в газорозподільну систему небезпечне для вашого життя та оточуючих. Повідомити про несанкціоновані втручання в газову систему можна за номером 104. Анонімність та грошова винагорода гарантується», – прокоментувала «Першому регіональному» Людмила Спиця, начальниця управління обліку надходження і розподілу природного газу АТ «Херсонгаз».

Відео доступне за посиланням https://firstregion.com.ua/novyny-hersonshhyny/na-hersonshhyni-mynulogo-roku-vkraly-blakytnogo-palyva-na-13-5-mln-grn/