АТ Херсонгаз надає роз’яснення щодо правових підстав оплати та обов’язку сплачувати за комунальні послуги на час дії воєнного стану

Новини компанії

Останнім часом у соціальних мережах ширяться пости, із закликами не сплачувати за жодні комунальні послуги.

У зв’язку із цим АТ Херсонгаз надає роз’яснення, що на сьогодні ні на рівні держави, ні м. Херсона не прийнято жодного рішення (Закон України,постанова КМУ, рішення обласної/міської ради тощо) щодо відміни обов’язку сплачувати за комунальні послуги.

Своєчасна оплата комунальних послуг є вагомою складовою наповнення бюджетів різних рівнів, з яких складається економічне життя Херсонщини. Особливого значення цей процес набуває в умовах воєнного стану.

Розподіл газу є однією з найбільших комунальних послуг, і за відсутності оплати, забезпечувати її надання споживачам стане неможливим.

АТ Херсонгаз щиро дякує усім споживачам, які, попри нелегкий час, продовжують сумлінно сплачувати за послуги розподілу природного газу.

Щоденно ліквідуючи аварійні випадки, здійснюючи ремонтні та відновлювальні роботи на газопроводах, технічне обслуговування об’єктів та споруд газової системи, товариство і надалі докладатиме усіх можливих зусиль, щоб у херсонців цілодобово було газопостачання, але нагадуємо про необхідність сплачувати за отримані комунальні послуги.