АТ «Херсонгаз» працює на межі технічних можливостей

Головні події

Через численні, повторні і навіть потрійні пошкодження газопроводів по Херсонському району Херсонської області та наднизький рівень оплат за послугу розподілу газу, на сьогодні у товариства утворилася критична ситуація.


Щоб мати ресурс для оплати праці та оснащення аварійних та ремонтних бригад, які 24/7 та навіть під обстрілами, забезпечують відновлення пошкоджень, підприємство потребує підтримки. Так, АТ «Херсонгаз» в чергове опинилось під ворожим вогнем, внаслідок недавнього обстрілу було повністю зруйновано частину технічних приміщень товариства, істотно пошкоджені інші виробничі будівлі та комунікації, знищено вщент транспорт та обладнання, яке використовувалося для проведення ремонтних робіт. До цього окупантами було вивезено практично все обладнання та абсолютно весь транспорт.


На деокупованій Херсонщині потрохи відновлюється життя, збільшується обсяг робіт, необхідно відновлювати надання послуг для населення, але сьогодні вкрай не вистачає коштів, адже єдине джерело фінансів товариства – це плата за послугу з розподілу природного газу. Нажаль, за послугу, яка безперебійно надається в умовах війни, рівень оплат критично впав та складає менше 5%, що недостатньо навіть для покриття мінімально необхідних витрат.


Акціонерне товариство Херсонгаз у такій складній ситуації прийняло рішення звернутися до Херсонської обласної ради, Кабінету Міністрів України з проханням підтримати роботу підприємства шляхом виділення коштів з резервних фондів бюджету.