До уваги споживачів природного газу – роз’яснення про необхідність сплати за послугу розподілу природного газу

Головні події

З початку повтномасштабного вторгнення рф, АТ «Херсонгаз» не припиняло своєї діяльності та забезпечувало можливість цілодобового доступу споживачів до газорозподільної системи.

Тому, АТ”Херсонгазу” нагадує споживачам про необхідність оплати вартості послуг  розподілу природного газу.

Відповідно до  розділу VI глави 6 Кодексу ГРМ:

розрахунки споживача за послугу розподілу природного газу, що надається Оператором ГРМ за договором розподілу природного газу, здійснюються виходячи з величини річної замовленої потужності об’єкта (об’єктів) споживача та оплачуються споживачем рівномірними частками протягом календарного року.

Плата за розподіл – це також витрати на утримання та обслуговування мереж.

На сьогодні оплата за послугу розподілу природного газу в Херсонській області – є єдиним джерелом та запорукою цілодобового отримання послуги та  проведення ремонтних робіт.

За рахунок цих коштів забезпечується робота газових мереж, що дає змогу споживачу безперешкодно та цілодобово отримувати газопостачання.

Тобто розподіл газу – це можливість цілодобово та безперебійно отримувати газопостачання для  побутових потреб в будь-який час у будь-яких обсягах.

Отже, сплата за розподіл газу не залежить від безпосереднього використання цього ресурсу.

Вона спрямована на забезпечення безпеки, стабільності та розвитку енергетичної інфраструктури.

На сьогоднішній день, жодним нормативним документом не скасовано нарахування за послугу розподілу природного газу, що надається Оператором ГРМ (АТ ” Херсонгаз”) окрім споживачів,  домоволодіння яких постраждало або знищено внаслідок військової агресії рф.

Довіряйте виключно офіційними джерелам інформації.

Плата за розподіл – це витрати на утримання та обслуговування мереж!

Оплачувати послугу необхідно і вкрай важливо!