Борги населення за послугу розподілу газу на деокупованій Херсонщині за місяць нового року збільшилися на понад 5 млн грн

Новини компанії

Акціонерне товариство Херсонгаз щодня забезпечує 152 тис. споживачів на деокупованій території Херсонщини стабільним розподілом газу, не дивлячись на надскладну безпекову ситуацію регіоні та постійні обстріли.

Щоденно товариство відновлює пошкоджені газові мережі. Така робота потребує великої кількості ресурсів: паливо, витратні матеріали, техніка тощо.

Усі ремонтні роботи, утримання працівників та процеси обслуговування газової мережі на деокупованій Херсонщині проводяться виключно за рахунок коштів, які надходять від оплат споживачів за послугу розподілу природного газу.

Заборгованість населення за послугу розподілу природного газу на 01.01.2024 перевищує 180 млн гривень, у порівнянні, з 01.12.23 – вона збільшилася на понад 5 млн. гривень.

Заборгованість за послугу розподілу природного газу мають понад 128 тис. споживачів.

Серед них, більше 44 тис споживачів мають заборгованість понад 1000 грн, більше 9 тис споживачів – понад 5000 грн.

Окремо слід зазначити, що більше 85 тис. споживачів – мають заборгованість, яка склалася до лютого 2022 року.

Розподіл природного газу – це послуга, яка надає кожному споживачу цілодобовий доступ до газопостачання для задоволення усіх своїх побутових потреб.

Яке будь-яка послуга, розподіл природного газу – має економічну вартість, яку треба сплачувати для подальшого утримання усієї газової мережі області.

Херсонгаз звертається до усіх споживачів із закликом сплачувати за послугу розподілу природного газу для подальшого забезпечення сталого газопостачання та можливості оперативно ліквідовувати наслідки пошкоджень після щоденних обстрілів.

Закликаємо, не використовувати важке сьогодення у державі, як виправдання за несплату послуг та накопичення боргів.

Щиро дякуємо усім споживачам, які сплачують за послугу розподілу природного газу.

Для власної безпеки, просимо НЕ відвідувати товариство особисто.

В разі виникнення будь-яких питань щодо розподілу природного газу, просимо звертатися виключно через віддалені способи спілкування. Усі можливі варіанти знаходяться за посиланням