До уваги споживачів природного газу, які тимчасово не проживають у своїх помешканнях

Головні події

До уваги споживачів природного газу, які тимчасово не проживають у своїх помешканнях

Фахівці АТ Херсонгаз щоденно проводять ремонтні роботи після обстрілів ворожої армії, відновлюючи розподіл газу до мешканців області.

Під час проведення завершального етапу відновлення – пускові роботи,відповідно до правил безпеки систем газопостачання, необхідно безпосередньо потрапити до кожного помешкання, де відновлюється газопостачання.

Але товариство не завжди має достовірну інформацію про факт проживання/не проживання споживачів за своїми адресами. І це значно затримує проведення відновлювальних робіт та негативно впливає на інших користувачів.

АТ Херсонгаз, звертається до споживачів, які тимчасово не проживають у своїх помешканнях повідомити про це, написавши повідомлення (заяву) із підтверджуючими документами до АТ Херсонгаз для отримання достовірної інформації під час виконання пускових робіт після ремонту мереж. Приклад звернення:

АТ Херсонгаз

ПІБ власника

Населений пункт, особовий рахунок за розподіл газу, телефон

ТЕКСТ: Я, власник помешкання за адресою ………., з… (дата), перебуваю за межами області, про що надаю відповідний підтверджуючий документ….. (назва документу).

Дата та підпис

Заяву (фото, сканкопія, пдф – будь-яким зручним форматом) із додаванням підтверджуючого документу слід направити на адресу Secretary.gaz.kherson@gmail.com

УВАГА! Відповідно до Кодексу ГРМ, Розділ VI, глава 6: «Припинення або обмеження розподілу (споживання) природного газу не звільняє споживача від зобов’язання оплати вартості послуг за договором розподілу природного газу, крім випадку розірвання цього договору».

Від щомісячної плати за розподіл газу ЗВІЛЬНЯЄ розірвання договору на розподіл газу, що передбачає повне механічне від’єднання споживача від газової мережі та його виключення з переліку споживачів. АБО наявність заяви від власника помешкання та підтверджуючих документів про пошкодження системи газопостачання/помешкання, що унеможливлює їх подальше використання.

На сьогодні АТ Херсонгаз не має інших законних підстав НЕ нараховувати оплату за послугу розподілу природного газу.

 Також слід зауважити, що, у будь-якому випадку, показники необхідно надавати до АТ Херсонгаз у період з 01 по 05 число щомісяця будь-яким зручним способом. Такі показники будуть незмінні, але не буде застосовано планових нарахувань і у подальшому непотрібен буде перерахунок. А постачальник не буде виставляти споживачу рахунок за «невикористаний газ».