Шановні споживачі природного газу!

Головні події

АТ Херсонгаз надає роз’яснення: чому у деяких споживачів споживання газу за кілька місяців обраховано в одному і як діяти в даній ситуації.

Шановні споживачі природного газу,  хочемо повідомити, що через бойові дії , довготривалу окупацію та відсутність зв’язку не було можливості:

вам – вчасно надавати показники газу;

нам – отримувати та опрацьовувати дану інформацію.

ТОМУ, після отримання від вас фактичних показників газових лічильників, в деяких випадках обсяг спожитого газу може не співпасти із вашими розрахунками. Наприклад, могла виникнути різниця в показниках, яка була обрахована за один місяць, наприклад – лютий.

 Причина таких розбіжностей полягає в тому, що за відсутності показників за минулий звітний період (наприклад за січень чи за лютий), обсяг розраховувався на рівні планового місячного споживання (пункт 5.5. Типового договору розподілу природного газу – в разі неотримання показників до 06 числа місяця, що настає за розрахунковим,обсяг споживання природного газу визначається на рівні планового місячного споживання).

ТОБТО, якщо ваші фактичні показники на 01.03.23:

БІЛЬШІ ніж ті, що в АТ Херсонгаз за січень 2023 року (на 01.02.23) – вони НЕ ПОТРЕБУЮТЬ КОРИГУВАННЯ, оскільки станом на 01.03.23 дані про загальний спожитий обсяг від дня останньої передачі показників у попередні періоди будуть однакові у споживача, АТ Херсонгаз та вашого постачальника.

МЕНШІ ніж ті, що в АТ Херсонгаз за січень 2023 року (на 01.02.23) – вони БУДУТЬ СКОРЕГОВАНІ у відповідності до ваших фактичних показників. АЛЕ відображення цього корегування у постачальника буде в тому місяці, в якому проведені дані зміни. Наприклад, фактичні показники споживача – 900 м куб, в АТ Херсонгаз – 1000 м куб, після корегування постачальник відобразить споживання як   (мінус)  «- 100 м куб».

Наголошуємо на тому, якщо загальний обсяг спожитих кубів за визначений період ( листопад 2022+грудень 2022 + січень 2023 + лютий 2023) співпадає із даними АТ Херсонгаз – потреби у перерахунку НЕМАЄ.

Нагадуємо, що обсяги споживання газу можна переглянути у своєму особистому кабінеті АТ Херсонгаз за вкладкою -“використання газу”. Рахунки за спожитий газ можна побачити лише у вашого постачальника.

Дякуємо за розуміння та співпрацю з нами!