До уваги споживачів природного газу!

Новини компанії

            Шановні споживачі, звертаємо увагу, що Постановою Уряду від 21 квітня 2023 № 390 внесено зміни до Постанови Уряду від 5 березня 2022 № 206 та заборонено стягувати із громадян, що мають офіційний статус ВПО заборгованість за житлово-комунальні послуги, утворену після 24 лютого 2022 року.

             Разом з тим нормативним документ не передбачає не нарахування плати за надані житлово-комунальні послуги та/або про скасування заборгованості за них.

            Також зазначена Постанова Уряду не звільняє споживачів від обов’язку сплачувати рахунки за надані житлово-комунальні послуги.

                Згідно з положеннями пункту 7.1 Договору розподілу природного газу,  Оператор ГРМ (Херсонгаз) зобов’язується забезпечити можливість цілодобового доступу

споживача до газорозподільної системи та передачу належних споживачу об’ємів (обсягів) природного газу з дотриманням належного рівня надійності, безпеки, якості та величини його тиску за умови дотримання споживачем вимог цього Договору.

            Тобто, послуга з розподілу природного газу полягає у забезпеченні доступу споживача до газорозподільної системи і забезпеченні Оператором ГРМ технічної можливості для споживання природного газу та не залежить від самого факту використання природного газу споживачем.

            При цьому, відповідно до пункту 7.4 вищезазначеного Договору, споживач зобов’язується здійснювати розрахунки в розмірі, строки та порядку, визначені цим договором.

            З початку повномасштабного вторгнення рф, АТ «Херсонгаз» не припиняло своєї діяльності та забезпечувало можливість цілодобового доступу споживачів до газорозподільної системи.

            Слід зазначити, що само по собі місце розташування об’єктів газоспоживання Споживача на території, що була тимчасово окупована – не вплинуло на забезпечення доступу Споживача до газорозподільної системи (надання послуги розподілу природного газу).

                        Звертаємо увагу, що на сьогодні споживач звільняється від оплати послуг розподілу природного газу, ТІЛЬКИ у разі, якщо об’єкти газопостачання споживачів природного газу були частково або повністю зруйнованими внаслідок бойових дій (форс-мажорних обставин) або пошкодження газорозподільної інфраструктури призвело до унеможливлення використання споживачем свого права доступу до газорозподільної системи для споживання природного газу.

                Сьогодні оплата споживача за надані послуги розподілу природного газу, дає змогу забезпечити відновлення пошкодженої газорозподільної інфраструктури, внутрішньобудинкової системи газопостачання споживачів, а також належне утримання підрозділів аварійно-диспетчерської служби з метою локалізації і ліквідації аварійних ситуацій в газорозподільній системі внаслідок постійних обстрілів та з метою забезпечення можливістю користування природним газом споживачів звільнених територій Херсонської області.